Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Kinesisk broccoli

- fra Smagsmarken

Kinesisk broccoli er en del af korsblomstfamilien. Den stammer, som navnet også siger, fra Kina og kaldes også for Kailaan, Gai-Lan og kinesisk kål. Den har flotte, tykke, smaragdgrønne blade og en dejlig saftig stilk. Det er en sjov afart af broccoli med mange ansigter; skuddene smager af broccoli, stilken minder mere om asparges og dens blade har den mere sennepsagtige smag, som man kender fra asiatisk bladgrønt.

I køkkenet

Både stilk, skud og blad kan spises. Den kinesiske broccoli har en saftig, sød og mild smag. Den kan bruges i mange forskellige retter, men gør sig specielt godt i stirfry-verdenen eller rå i salater. Prøv også at blanchere eller dampe den og top den med østerssauce. Det er simpelt, men super velsmagende tilbehør til enten kylling eller fisk. Kinesisk broccoli har et stort potentiale – så vi ville elske at få den mere på menuen herhjemme.

I marken

Kinesisk broccoli har en udviklingstid på ca. to måneder og kan dyrkes i enten foråret eller efteråret. Den kræver ikke så meget pleje, men skal have godt med vand og skal luges for ukrudt. Man kan høste af den flere gange, men skuddene vil være lidt mindre fra gang til gang. 

Kinesisk broccoli dyrker vi i Smagsmarken, som er Aarstidernes gastronomiske og agronomiske legeplads. Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider. Vi eksperimenterer, afprøver, smager, dufter og sanser os frem i en magisk verden af planter.

Læs mere om Smagsmarken.

Opbevaring

Opbevar skuddene i en lufttæt beholder i køleskabet og brug dem inden for 2-4 dage.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Kinesisk broccoli
-