Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Kinesisk grøntsagsmalva

- Fra Smagsmarken

Kinesisk grøntsagsmalva stammer fra det østlige Asien og kan vokse i både høj sol og skygge. Den bliver op til 1,5 meter høj og får store blade, som er den del af planten, der kan spises. Planten tåler en smule frost, og kan derfor trives i det koldere skandinaviske klima. Bladene er seje i teksturen og egner sig ikke særligt godt til at spise rå på grund af konsistensen. 

I køkkenet

De store grønne blade har en let sej struktur, som egner sig til at blive dampet i letsaltet vand. Du kan også lynstege dem på en brandvarm pande til de akkurat falder sammen. Efter tilberedning får bladene en let smag af spinat og en fin bitterhed. I forhold til spinat er kinesisk grønsagsmalva en smule grovere og bidrager med ekstra tekstur i gryderetter og stir fries, hvor du normalt ville bruge spinat.

I marken

Kinesisk grøntsagsmalva kommer fra Smagsmarken, som er Aarstidernes gastronomiske og agronomiske legeplads. Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider. Vi eksperimenterer, afprøver, smager, dufter og sanser os frem i en magisk verden af planter. 

Læs mere om Smagsmarken

Kinesisk grøntsagsmalva
-