Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Kiwi

– Lodden og lækker

Kiwi, som stammer fra New Zealand, har fået navn efter en lokal strudsefugl. Den lille ovale kiwi er lysebrun og behåret udenpå – som sin vingede navnebror – og lysegrøn og smukt mønstret indeni. En sand lækkerbisken i frugtskålen og meget dekorativ skåret i skiver.

I køkkenet

Kiwi er det perfekte og supersunde mellemmåltid. Halver frugten, og spis det lysegrønne frugtkød med en teske. Sæt eventuelt kiwien i et æggebæger. Det lodne skind spises ikke. I en frugtsalat er den syrlige kiwi skøn sammen med jordbær og banan, kiwi smager også godt til melon. Du kan også bruge stykker af kiwi i en salat som du drysser med ristede nødder.

I maven

Kiwien overgår appelsinen, hvad angår C-vitamin. Også indholdet af E-vitamin og en række antioxidanter er meget højt. De små lodne frugter indeholder desuden enzymer, der letter fordøjelsen, og som kan bruges til at mørne kød med.

I marken

En slyngplante, der vokser til en 2-3 meter høj busk i espalier. De fleste af vores kiwier henter vi i Italien.

Opbevaring

Umodne kiwier kan holde sig i et par uger ved stuetemperatur. For hurtig modning kan du lægge kiwi sammen med æbler, der udskiller gasarten ethylen. En moden kiwi kan ligge 3-5 dage.

Kiwi

Inspiration til aftensmaden

  1. Kål og kiwi
    Kål og kiwi
  2. Grøn Kærlighed – spinat, kiwi og agurk
    Grøn Kærlighed – spinat, kiwi og agurk
  3. Omelet med rød peber og appelsinsalat med kiwi og vanille
    Omelet med rød peber og appelsinsalat med kiwi og vanille
-