Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Koriander

– Et strejf af Østen

Østens svar på persille. Krydderurten som du enten ikke kan få nok af – eller helst ser hen hvor peberet gror. De fine grønne blade har en markant parfumeret smag og duft. Er du til asiatisk mad, er du sikkert også vild med smagen af koriander.

I køkkenet

Uundværlig i det asiatiske køkken. Frisk koriander bliver flittigt brugt i thailandske, vietnamesiske, mexicanske og indiske retter. De friske korianderblade går godt sammen med hvidløg, chili, ingefær, forårsløg og friske tomater. Anvend gerne koriander til kylling, fisk og skaldyr samt grøntsager i alle afskygninger. Brug den i dressinger, marinader, kolde saucer og til pesto. Prøv en salat af mango, agurk og rødløg i små tern med dressing af limesaft, olie og friskhakket koriander. Også godt som grønt drys på kogte ris, nye kartofler eller nudler. Koriander mister smag og aroma ved varmepåvirkning, så den bør først tilsættes varme retter lige før servering. Tørrede korianderfrø stødes og anvendes som krydderi i gryderetter og dressinger. De hele frø kan også tilsættes marinader.

I marken

Koriander har tredelte, fligede blade på tynde stængler og tilhører skærmplantefamilien. Det er en etårig urt, som får småbitte hvide blomster, inden den sætter frø. Holder af en lun vokseplads på marken i læ for vinden.

Opbevaring

Friske krydderurter er sarte – og særlig koriander. Spis det hurtigst muligt, mens aroma og smag er på toppen. Kan opbevares et par dage i et lille glas med vand i køleskabsdøren eller på køl i en lufttæt beholder med et stænk vand.

Koriander

Inspiration til aftensmaden

  1. Koriander citron - shot
    Koriander citron - shot
  2. Koriander yoghurt
    Koriander yoghurt
  3. Koriander og co.
    Koriander og co.
-