Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Kumquats

– En mundfuld appelsin

En miniature appelsin, som skal spises hel. Kumquats er en citrusfrugt med spiselig skal. De små orangegule frugter er på størrelse med valnødder, og smagen er krydret bittersød. Modsat appelsinen sidder sødmen i skallen på en kumquat, mens frugtkød og saft er mere syrligt.

I køkkenet

Skyl frugten og spis den som enhver anden håndfrugt. Skær kumquats i skiver – så ligner de i en køn lille blomst – og brug i frugtsalater. Du kan også lave en skøn marmelade, kumquats har et højt indhold af pektin og stivner derfor let. Sylt dine kumquats med salt og brug dem til at tilføre sødme og syrlighed i gryderetter eller lav en kumquat-sirup til isdesserter.

I maven

Kumquats indeholder C-vitamin og en række gode mineraler, f.eks. fosfor, jern og kalium.

I marken

Navnet kumquat stammer fra Kina ligesom frugten – eller rettere bærret. Kumquattræet er et ca. 3 meter højt stedsegrønt træ, der i dag er udbredt i tropiske egne over hele verden. Herhjemme kan du dyrke kumquats i potteplanter i stuen.

Opbevaring

Kumquats opbevares bedst i et køligt rum ved 10-15 grader. De holder sig friske 1-2 uger ved stuetemperatur. Læg ikke citrusfrugt i køleskabet.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Kumquats

Inspiration til aftensmaden

  1. Saltede kumquats og andre citrusfrugter
    Saltede kumquats og andre citrusfrugter
  2. Kumquats-salat
    Kumquats-salat
-