Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Melloco

- en farverig rod

Mellocoplantens rødder er sprøde og findes i et hav af smukke farver. Alt efter sort kan man få dem i pink, gule, mintgrøn, orange, med prikker osv. Den sort, som vi har på Smagsmarken er gule med små pink prikker. De er på størrelse med nye kartofler og minder i smagen om rødbede. Rodens top har tykke stængler og blade, som ca. bliver 30 cm høj. De kan også spises. Mellocoplanten er i familie med oca og stammer ligesom den fra Andesregionen i Sydamerika.

I køkkenet

De sprøde rødder kan både bruges rå og tilberedte. De skal skrubbes under rindende vand og kan skæres i tynde skiver for skabe farve og spil i en ellers grøn salat. Rødderne indeholder ret meget vand. Rødderne kan også koges som en almindelig kartoffel eller bruges i gryderetter.

I maven

Melloco har et højt indhold af kulhydrat, men med færre kalorier end en kartoffel. Derudover er det en god kilde til C-vitamin og antioxidanter.

I marken

Melloco’en er lidt udfordret i vores danske klima. Den er ikke så frostresistent og dens vækstperiode er på ca. 7 måneder. For at opnå et tilfredsstillende udbytte, skal man altså helt hen i slutningen af november, før den kan høstes. Planten begynder nemlig først at lave knolde, når skiftet til de korte mørkere dage kommer og her skal den dækkes til. 

Melloco dyrker vi i Smagsmarken, som er Aarstidernes gastronomiske og agronomiske legeplads. Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider. Vi eksperimenterer, afprøver, smager, dufter og sanser os frem i en magisk verden af planter.

Læs mere om Smagsmarken.

Opbevaring

Roden opbevares mørkt og køligt i grøntsagsskuffen i køleskabet.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Melloco
-