Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Okra

- "ladies fingers"

I engelsktalende lande kalder man okra for ”ladies fingers”. Det er en lidt kantet aflang og spids frugt, der er mest kendt fra de virkeligt varme lande i Afrika og Asien. Men den kan også dyrkes i Spanien, hvor vi får dem fra.

I køkkenet

Skær stilken af okra’en og snit den i kvarte på langs eller i skiver. Okra er god i sammenkogte retter, hvor dens frugtsaft er med til at jævne retten. Den lille spidse frugt har en afdæmpet smag med en let bitterhed, når den er høstet umoden. Den smager også rigtig fint i retter med æg, f.eks. i en frittata. Du kan blanchere okra, dampe den eller bruge den lynstegt i wokretter. Pas på med at overtilberede den, hvis du ikke er interesseret i dens jævnende effekt.

I marken

Okra plukkes fra høje blomstrende buske og er i familie med Hibiscus. Den er god til at klare masser af varme og tør jord. De fleste okra dyrkes i Indien, men vi får dem fra vores grøntsagsavlere i Spanien.

Opbevaring

Opbevares bedst på køl i en lufttæt beholder eller i grøntsagsskuffen. Her kan de holde sig en uges tid. Pas på de ikke får frost.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Okra
-