Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Peberfrugt

- Mad med farve!

Frugten, der er et sandt lyssignal. Brug de grønne i madpakken, i salatskålen eller til ost. De røde, gule og orange peberfrugter kan tilberedes og nydes i varme retter.

I køkkenet

Peberfrugt kan bruges til meget andet end fyld i salatskålen. De grønne gør sig bedst rå, mens de røde og gule rigtig kommer til deres ret i varme retter. Lad dem danse i olivenolie over svag varme, så viser de sig fra deres sødeste og blødeste side. De kan også bages, bruges i supper, grilles og marineres, gratineres.

I maven

De farverige peberfrugter indeholder store mængder A-, B- og C-vitamin - de røde dog i større mængder end de grønne. 

I marken

Peberfrugter skal have godt med varme. De er jo i familie med chilier, så det skal være hot. Derfor får vi de fleste af vores peberfrugter fra Spanien, hvor de sveder i solopvarmede væksthuse. Om sommeren er det også muligt at dyrke peberfrugt herhjemme. Alle peberfrugter begynder som grønne, hvorefter de gradvist – og sommetider pletvist – modner til røde og gule peberfrugter alt efter sort. 

Opbevaring

Peberfrugter opbevares bedst ved 7-10 grader. Her kan de grønne holde sig i op til to uger og de røde og gule en uges tid.

Peberfrugt

Inspiration til aftensmaden

  1. Gulerod, lime og rød peberfrugt
    Gulerod, lime og rød peberfrugt
  2. Grøn peberfrugt og melon
    Grøn peberfrugt og melon
  3. Peberfrugt, gulerod og mandarin
    Peberfrugt, gulerod og mandarin
-