Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Peberrod

– Giver hår på brystet

Lidt men godt. Sådan er det med peberrod, hvis indhold af sennepsglykocid kan få selv store, stærke mænd til at græde. Selv om peberrod er en grøntsag, skal du bruge den som et krydderi, der sætter fut i dine måltider.

I køkkenet

Peberrod kan bruges i et hav af retter, og ikke kun fintrevet til kogt torsk eller som peberrodssalat på et stykke smørrebrød med oksebryst. Peberrod kan bruges som krydderi, hvor du ønsker at give dine salater eller varme retter et kick – prøv f.eks. at vende revet peberrod i kartoffelmos eller drys over nye dampede gulerødder.  Kogte rødbeder eller kartofler smager fantastisk vendt i en olivenoliemarinade med hvidløg, persille og høvlet peberrod. Brug den revet i kolde saucer og dressinger og læg et par skiver i lagen, når du sylter rødbeder. 

I maven

Peberrod indeholder tre gange så meget C-vitamin som citroner, og den blev tidligere brugt som lægemiddel mod skørbug.

I marken

Peberrod er en rigtig vildbasse i køkkenhaven, hvor den hurtigt udkonkurrerer genstridigt ukrudt. Den flerårige plante får lange grønne blade og kønne hvide blomster i juni, og det er roden, som vi graver op og spiser. Pæleroden, der kan blive 60 cm lang, kan høstes fra det tidligere efterår og vinteren over – hvis det altså er til at komme i jorden for frost.

Opbevaring

Hel peberrod kan holde sig i op til en måned i en lufttæt beholder i køleskabet. Revet peberrod skal spises med det samme. Du kan også fryse hel peberrod og rive den frosne rod direkte i dine retter.

Peberrod

Inspiration til aftensmaden

  1. Peberrod
    Peberrod
  2. Rødbede, æble og peberrod
    Rødbede, æble og peberrod
  3. Rødbede, appelsin og peberrod
    Rødbede, appelsin og peberrod
-