Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Portobello

– En forvokset champignon

Selv med et italiensk klingende navn kan portobello-svampen ikke løbe fra, at den i realiteten er en forvokset brun markchampignon. Portobello anvendes primært pga. den store dekokrative hat, som serveres hel.

I køkkenet

Portobello har lidt mere tørstof end almindelige champignon, og derfor er den lidt kraftigere i smagen, samtidig med at den ikke afgiver så meget væde under stegning.. De store svampe kan grilles, bages, sauteres, kommes i gryderetter, i wokken eller laves til en lækker svamperisotto. Prøv at bage den i ovnen med hvidløg, olivenolie og et drys persille. De kan også gratineres med  grøntsags- eller ostefyld. Skal der laves sandwich er portabello også alle tiders. Lav en grillet sandwich med stegte portobello, bagte tomater og pesto.

I maven

Svampen indeholder stort set ingen fedt og få kulhydrater, men til gengæld en del proteiner, kostfibre, B- og K-vitaminer samt mineralerne selen, jod og kalium.

I marken

Den store champignon dyrkes i halvmørke dyrkningsrum med styret temperatur og luftfugtighed. Her trives de i en særlig kompost. Portobello-svampe håndplukkes, når de er store nok.

Opbevaring

Skal i en lufttæt beholder og gemmes i køleskabet. Holdbarhed ca. 1 uge.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Portobello

Inspiration til aftensmaden

  1. Kornotto af perlerug med spinat og portobello svampe
    Kornotto af perlerug med spinat og portobello svampe
  2. Ristede portobello med spejlæg + appelsinjuice
    Ristede portobello med spejlæg + appelsinjuice
  3. Nudler med portobello og spidskål i miso
    Nudler med portobello og spidskål i miso
-