Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Pralbønne (Prizewinner)

- kræver din opmærksomhed

Pralbønner har været dyrket i mange hundrede år herhjemme i Danmark. Pralbønnen stammer fra Centralamerika og er en af de højest voksende bønner vi har. Med sine smukke røde blomster og endnu smukkere bønner, som findes i et væld af farver og mønstre, er der virkelig en god grund til, at planten kaldes pral-bønne. Bønnefrøene vokser i grønne bælge, som kan blive op til 30 cm lange. Sorten vi har afprøvet hedder Prizewinner og har de smukkeste violet/pink bønner med sort mønster.

I køkkenet

Pralbønner kan spises i flere stadier. Når de er helt unge og inden bønnerne svulmer, kan de spises som almindelige grønne bønner. Her kræver de, som almindelige haricots verts et lille opkog inden de kan spises (friske bønner indeholder giftstoffet lektin og må derfor ikke spises rå). Bønnerne kan også tørres, og det forlænger holdbarheden markant. De tørrede bønner skal lægges i blød et døgns tid og koges godt igennem inden de kan spises.

I marken

Pralbønnen vokser anderledes end andre bønner. Det er den højest voksende bønne vi har herhjemme og den er flerårig. Bønnerne elsker varme, derfor skal de plantes i foråret så de kan få masser af sol og varme henover sommeren – hvis det danske vejr tillader det.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Pralbønne (Prizewinner)
-