Søg
Menu
Fav.
Favoritter

RAF-tomat

Rød-grønne smagsbomber

RAF-tomaten er en helt særlig tomat. Den er stor, knudret og ofte ikke særlig rød. Det lyder måske ikke helt så elegant som en fin lille cherrytomat, men har du først stiftet bekendtskab med RAF-tomaten, så er et livslangt venskab næsten garanteret. Det er nemlig svært at finde en tomat med mere smæk på smagen end RAF-tomaten.RAF-tomater ses sjældent i supermarkedet, da der dér fokuseres meget på holdbarhed. Når RAF-tomaten er moden er den stadig meget grøn sammenlignet med andre tomater og efter et par dage kan den blive lidt blød. Det er dog ikke et tegn på, at den er blevet dårlig og det betyder absolut heller intet for smagen.

I køkkenet

RAF-tomaten klæder som de fleste tomater et utal af retter og gavner i køkkenet uanset om kokken er ferm eller nybegynder. Som følge af den intense smag er RAF-tomaten god i simreretter, kogt og blendet til tomatsovs eller bagt i ovnen med olivenolie, hvidløg, salt og peber. Den skal dog ikke undervurderes som rå komponent i en tomatsalat, vendt med balsamico og friske krydderurter, eller som topping på en sprød bruschetta. RAF-tomaten har den dejligste smag og behøver i bund og grund ikke andet end lidt olie og flagesalt for at stjæle opmærksomheden.

I marken

Tomater er vilde med varme og lys og har det allerbedst i solskin. En RAF-tomat kan sagtens vokse sig stor og stærk gennem en varm dansk sommer, men det hele går lidt hurtigere under spanske himmelstrøg. Tomater tager smag af deres omgivelser og derfor er sol, vand, varme og jord alle faktorer, som kan påvirke den tomat, vi sætter tænderne i. 

Opbevaring

Regel nr. 1 når det gælder tomater er, at de ikke må opbevares på køl! De mister deres søde og kraftfulde smag i det kolde køleskab, og har det langt bedre ved stuetemperatur.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
RAF-tomat
-