Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Rainbow Inka

- Fra Smagsmarken

Rainbow Inka er en flerfarvet majs, som tilhører en større familie af farvede majs. Denne brede skare af majs er associeret med inkaerne og menes at stamme helt tilbage til deres tid. Det menes, at der dengang fandtes 6-7 gange flere forskellige sorter majs, her iblandt de mange forskellige typer farvede majs. De farvede majs findes både ensfarvede, fx de blå og røde majs, som bruges meget i det sydamerikanske køkken, men enkelte sorter er også multifarvede. Inka Rainbow tilhører den multifarvede del af majsfamilien og har en smuk blanding af blå og gule majskorn.

I køkkenet

Til forskel fra den almindelige søde spisemajs, som er meget populær i Danmark, er Inka Rainbow en mere tør og stivelsesrig majs, som egner sig bedst tørret, brugt til grød og gryderetter eller malet til mel og brugt i fx tacodej. Vil man spise majsen frisk, skal den høstes, når den lige præcis er moden, da kernerne på dette tidspunkt er saftigst. På dette tidspunkt kan man nøjes med at koge dem hele, men smagen vil stadig være langt mindre sød end de velkendte sorter.

I marken

Rainbow Inka kommer fra Smagsmarken, som er Aarstidernes gastronomiske og agronomiske legeplads. Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider. Vi eksperimenterer, afprøver, smager, dufter og sanser os frem i en magisk verden af planter. 

Læs mere om Smagsmarken

Rainbow Inka
-