Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Palermo-peberfrugt

en rigtig snack

Palermo-peberfrugten har form som en forvokset chili, men smager mildt og sødt. Den aflange peberfrugt har vundet mange hjerter og har efterhånden fået en fast plads i salatskålen, i madpakken og salsaen. Palermoen er en ægte snack og er af mange kendt under navnet 'snack-peberen'.

I køkkenet

Palermo-peberfrugten har masser af sødme og er ligeså dejlig rå, som i varme retter og puréer. Spis den som den er, kom den i madpakken og brug den som et sødt og saftigt indslag i salaten. Men prøv også at komme den i simreretter, i en lun tomat-peberfrugtsalsa eller kør den til en perfekt ajvar - en blød dip af bagt peberfrugt, aubergine og hvidløg.

I marken

Palermoerne skal have godt med varme. De er i familie med chilier, så det skal være hot. Derfor får vi de fleste af vores peberfrugter fra Spanien, hvor de holder godt på varmen i solopvarmede væksthuse. Om sommeren er det også muligt at dyrke peberfrugt herhjemme. Palermo-peberfrugten er grøn i starten og begynder så gradvist – og sommetider pletvist – at modne og få den flotte røde farve.

Opbevaring

Peberfrugter opbevares bedst ved 7-10 grader. Her kan de grønne holde sig i op til to uger og de røde en uges tid.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Palermo-peberfrugt
-