Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Rød grønkål

- Fra Smagsmarken

Rød grønkål er en hårdfør type grønkål, som står dekorativt på marken. Kålen er en typisk vintergrøntsag, som holder sig vinteren over – også efter frosten er sat ind. Til forskel fra almindelig grønkål vokser rød grønkål sig til en ret høj og kruset kål, med en mørk grøn-lilla farve. Den minder, både i smag og konsistens, om den almindelig grønne grønkål og kan også anvendes på samme måde.

I køkkenet

Når kålen varmetilberedes bliver den mørkere og får en mere intens, næsten sort farve. Dette kan udbyttes til at skabe et farvespil i retter med rød grønkål. Lav eksempelvis en lun salat ved at snitte halvdelen af kålen groft, sauter hurtigt på panden med hvidløg og olivenolie og vend til sidst med den resterende friske kål, belugalinser og feta. Har du endnu ikke prøvet Hollywoods favorit grønkålschips, er det på tide at gøre et forsøg med den røde grønkål, som vil resultere i sorte chips. Det eneste, du skal gøre er at rive bladene ud i mindre stykker, vende i olivenolie og salt, sprede ud på en bageplade og bage i 15 minutter ved 180 grader. Undervejs vendes bladene og drysses med salt til sidst. Køl af og spis.

I marken

Rød grønkål kommer fra Smagsmarken, som er Aarstidernes gastronomiske og agronomiske legeplads. Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider. Vi eksperimenterer, afprøver, smager, dufter og sanser os frem i en magisk verden af planter. 

Læs mere om Smagsmarken

Rød grønkål
-