Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Rødbede

– knald på kuløren!

Der er ingen ende på rødbeder. Runde, kegleformede, lange, røde, gule, hvide og stribede. Grøntsagsquiz: Hvad har rødbeder og ketchup med hinanden at gøre? Farven selvfølgelig! Farvestoffet betanin, som findes til overflod i rødbeder, er også med til at give ketchup sin flotte røde farve.

I køkkenet

Kender du kun til syltede rødbeder, er det bare om at komme ud af køkkenskabet! Rødbeder kan spises rå, bagt, stegt og kogt. Nye kogte rødbeder med en skarp sennepsdressing og parmesanflager er en delikatesse. Prøv det! Riv rødbeder sammen med gulerødder til en råkost, der eksploderer i farve, og få fuld valuta på vitaminkontoen. Skal du have syltede rødbeder, så lav dem selv. 

I maven

Rødbeden blev tidligere dyrket som lægeurt og brugt mod jernmangel og infektioner. Den er da også rig på jern i letoptagelig form, C-vitamin og en lang række vigtige mineraler og sporstoffer. Som alle grove rødder mætter rødbeder også godt pga. sine gode kostfibre.

I marken

Som alle rodfrugter gemmer rødbeden sit guld i den mørke muld. Kend din rødbedemark på de smukke toppe, røde stængler og grønne blade med rød kant.

Opbevaring

Læg rødbeder mørkt og køligt. Så kan de holde sig længe.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Rødbede

Inspiration til aftensmaden

  1. Rødbede og ananas
    Rødbede og ananas
  2. Rødbede
    Rødbede
  3. Grøn rødbede
    Grøn rødbede
-