Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Rucola

– Salat for mandfolk

Rucola er ikke for tøsedrenge – det er en rigtig mandfolkesalat. Mørkegrønne fligede blade med fuldt knald på smagen – ruccola kaldes ikke uden grund også for sennepskål. Elsk den for dens skarpe, krydrede smag og brug den som smagsgiver i grønne salater. Savner du lidt krudt på din pizza, så kast en håndfuld rucola over inden servering.

I køkkenet

Ren rucola kan noget med oksekød. Nyd rucola  til en klassisk carpaccio med parmesan og pinjekerner eller brug rucola i stedet for almindelige salatblade i din hjemmelavede burger. Bland de smagfulde blade med andre salatsorter til en skøn blandet grøn salat. Eller vend friskkogt pasta med rucola, solmodne tomater, parmesan og en god olivenolie.

I marken

Rucola er oprindeligt en vild plante fra Middelhavsområdet, som man blot gik ud i naturen og samlede. Rucola findes i et utal af varianter med forskellig smag og styrke. Herhjemme er rucola blevet meget populær de seneste år. Den er svær at dyrke økologisk, da mange insekter godt kan lide at sidde med ved bordet. Derfor dækkes bedene med insektnet på markerne, så de små dyr ikke kan lave en masser små huller i bladene.

Opbevaring

De små grønne blade kan holde sig i ca. en uge på køl, hvorimod holdbarheden blot er en dag, hvis bladene opbevares ved stuetemperatur. 

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Rucola

Inspiration til aftensmaden

  1. Ruccola og valnødder
    Ruccola og valnødder
  2. Pasta med ruccola og tomat
    Pasta med ruccola og tomat
  3. Pasta med varm ruccola og soltørrede tomater
    Pasta med varm ruccola og soltørrede tomater
-