Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Russisk estragon

Fra Smagsmarken

Denne estragon, som stammer fra det centrale og sydlige Rusland er i familie med den velkendte franske estragon. Russisk estragon er også kendt under navnet ‘False tarragon’ hvilket måske skyldes, at den minder om den franske udgave i både udseende og smag. Den største forskel på de to typer estragon er, at den russiske er mere neutral og mildere i smagen end den franske udgave.

I køkkenet

Russisk estragon har med sin milde estragonsmag mange anvendelsesmuligheder, og kan - ikke overraskende - fx bruges i en bearnaise. De fine undertoner af anis er til stede både i frisk og tørret tilstand, men den friske krydderurt har den kraftigste smag. Krydderurten er lækker at anvende i fiskeretter eller på kylling. Skal søndagsbrunchen have et ekstra pift, så drys en smule på en portion scrambled eggs, som vil give en krydret lakridssmag. Den friske russiske estragon er også dejlig i kryddersmør og hjemmerørte dressinger på sommerens grillbuffeter.

I marken

I forhold til dyrkning vil den russiske estragon være bedst i det danske klima, da planten, til forskel fra den franske estragon, sætter frø og ikke formeres ved stiklinger. Ydermere er den russiske estragon mere hårdfør og derfor lettere at få fat i frisk i forhold til fransk estragon.

Russisk estragon kommer fra Smagsmarken, som er Aarstidernes gastronomiske og agronomiske legeplads. Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider. Vi eksperimenterer, afprøver, smager, dufter og sanser os frem i en magisk verden af planter. 

Læs mere om Smagsmarken

Russisk estragon
-