Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Slangehvidløg

- hårdnakkede hvidløg

Slangehvidløget er i tæt familie med det velkendte, blødnakkede hvidløg fra supermarkedet. Forskellen er, at slangehvidløget er hårdnakket og danner en lang snoet blomsterstand, som ligner en slange - deraf navnet. I toppen af blomsterstanden sidder der et topløg eller yngleløg. Smagen minder om almindelig hvidløg, måske til den blomsteragtige side. Hele hvidløget fra fed til stængel og yngleløg kan spises.

I køkkenet

Slangehvidløget kan bruges som almindeligt hvidløg – snit det fint, steg det, kog det, hak det eller pres det. Mulighederne er uendelige og slangehvidløget kan bruges som ekstra smagsgiver i samtlige gryderetter, supper, marinader osv.  Yngleløgene kan også bages hele sammen med andre rodfrugter – en efterårsklassiker.

I marken

Hårdnakkede hvidløg, som slangehvidløget, trives godt i vores klima. De er generelt nemme at dyrke, hvis man har god jord, sørger for at passe den og luger godt ud rundt om løget. Hvidløg er nemlig ikke standhaftige overfor ukrudt. Yngleløgene sættes i efteråret, da der skal frost til for at danne et fed. Når den snoede ”slange” begynder at rette sig ud, er slangehvidløget klar til at blive høstet. Man høster som regel inden yngleløget er modnet helt, da et modent yngleløg tager smagen ud af det egentlige hvidløg. Man kan høste fra omkring juli, men også tidligere, hvis man vil bruge det som et helt frisk hvidløg.

Opbevaring

Opbevar slangehvidløget i køleskabets grøntssagsskuffe, men pas på at det ikke får fugt. Det kan holde sig i op til 10 dage.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Slangehvidløg
-