Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Smørkål

– et kålhoved med stort potentiale

Smørkål er en gammel kålsort, der kan betragtes lidt som en forgænger til savojkålen. I forhold til mange andre kåltyper, er smørkålen mere løsbladet: Det hoved den danner, bliver mere luftigt og ikke så kompakt som fx hvidkål. Dens blade er store og tykke og har en mere nubret, næsten blæret marmorering i flotte lysegrønne og sarte gule nuancer. Smagen af smørkål er meget mild, men dog ikke ligeså sød som fx spidskål. Vi ser et kæmpe potentiale i den smukke kål.

I køkkenet

Smørkålen kan anvendes i mange forskellige retter. Den bruges rå til coleslaw eller i en wok eller stuvning – kun fantasien sætter grænser for denne smækre kål. Man kan høste hele hovedet på en gang, eller plukke af de yderste dækblade, som så bliver ved med at spire frem.

I marken

Smørkål er nogenlunde hårdfør og kan godt tåle let frost. Derfor kan den godt stå et stykke ind i vinteren. Sent på sæsonen vil smørkålen blive kraftigere i smagen. 

Smørkål dyrker vi i Smagsmarken, som er Aarstidernes gastronomiske og agronomiske legeplads. Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider. Vi eksperimenterer, afprøver, smager, dufter og sanser os frem i en magisk verden af planter.

Læs mere om Smagsmarken.

Opbevaring

Pak i en lufttæt beholder og læg i køleskabet, hvor smørkålen holder i flere uger. 

Smørkål
-