Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Spinat

Kom an Skipper Skræk

At Skipper Skræk får superkræfter af at spise spinat, ved de fleste. Og det er altså ikke bare i tegneserieverdenen. Der er hold i historien. Spinat er sprængfyldt med vitaminer, mineraler og antioxidanter. De grønne blade har et højt indhold af stoffet folat, som er nødvendig for, at kroppen kan producere nye byggesten - også kaldet proteiner.

I køkkenet

Før du tilbereder spinat, skal du fjerne stilkene og vaske bladene grundigt. Der kan gemme sig meget jord og sand i de krøllede blade. Spinatblade kan lynsteges i få sekunder på en pande eller i wokken. Prøv den klassiske spinattærte, en krydret varm linse-spinatsuppe, ostegratineret spinat… mulighederne er mange.

Husk, at når du damper/steger spinat, reduceres dens volumen med tre fjerdedele, så beregn mere end du tror – der skulle jo gerne være nok til alle!

I marken

Spinat er en dejlig hurtigt voksende afgrøde, blot 6-10 uger efter, de små frø er sået, kan de første spæde spinatblade høstes. Babyspinat er små spæde blade, som blot skal vendes i en frisk salat. Vinterspinat er grovere og gør sig godt i varme retter.

Opbevaring

Spinat kan holde sig ca. en uge på køl. De grønne blade bør altid opbevares i en lufttæt beholder. Læg bladene i koldt vand før brug – så strammer de sig an og bliver sprøde igen.

Spinat

Inspiration til aftensmaden

  1. Spinat og ananas
    Spinat og ananas
  2. Gulerod og spinat
    Gulerod og spinat
  3. Spinat - greenie
    Spinat - greenie
-