Søg
Menu
Fav.
Favoritter
0 Kurv

Din indkøbskurv er tom

×

Bliv medlem af Aarstiderne Plus og få kontante fordele, hver gang du handler hos Aarstiderne.

Spinat

Kom an Skipper Skræk

At Skipper Skræk får superkræfter af at spise spinat, ved de fleste. Og det er altså ikke bare i tegneserieverdenen. Der er hold i historien. Spinat er sprængfyldt med vitaminer, mineraler og antioxidanter. De grønne blade har et højt indhold af stoffet folat, som er nødvendig for, at kroppen kan producere nye byggesten - også kaldet proteiner.

I køkkenet

Før du tilbereder spinat, skal du fjerne stilkene og vaske bladene grundigt. Der kan gemme sig meget jord og sand i de krøllede blade. Spinatblade kan lynsteges i få sekunder på en pande eller i wokken. Prøv den klassiske spinattærte, en krydret varm linse-spinatsuppe, ostegratineret spinat… mulighederne er mange.

Husk, at når du damper/steger spinat, reduceres dens volumen med tre fjerdedele, så beregn mere end du tror – der skulle jo gerne være nok til alle!

I marken

Spinat er en dejlig hurtigt voksende afgrøde, blot 6-10 uger efter, de små frø er sået, kan de første spæde spinatblade høstes. Babyspinat er små spæde blade, som blot skal vendes i en frisk salat. Vinterspinat er grovere og gør sig godt i varme retter.

Opbevaring

Spinat kan holde sig ca. en uge på køl. De grønne blade bør altid opbevares i en lufttæt beholder. Læg bladene i koldt vand før brug – så strammer de sig an og bliver sprøde igen.

Spinat

Inspiration til aftensmaden

  1. Spinat og ananas
    Spinat og ananas
  2. Gulerod og spinat
    Gulerod og spinat
  3. Spinat - greenie
    Spinat - greenie
Idékassen
-