Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Thaibasilikum

Fine blade til det asiatiske køkken

Thaibasilikum ligner den velkendte basilikum i udseende og smag. Men den er lidt spidsere i bladene. Den smager sødt og krydret og en lille smule af mild peber.

I køkkenet

Thaibasilikum er skøn som smagsgiver i det asiatiske køkken. Smagen går utrolig godt sammen med kokosmælk, men den kan bruges i alt lige fra wokretter til supper og salater. Den falder godt i hak med soja, citron og hvidløg. Den let parfumerede smag gør sig også godt i drinks med tung spiritus, hvor thaibasilikum bidrager med skarphed og syre. 

I varme retter skal du først tilsætte den friske basilikum lige inden servering, da varmen ødelægger både smag og aroma.

I maven

Den aromatiske krydderurt indeholder C-vitamin og en række mineraler.

I marken

Krydderurten stammer fra Asien, har siden bredt sig til Middelhavsområdet og er nu også en af de mest brugte krydderurter herhjemme. Denne etårige urt er en sart sag. Basilikum kræver læ, sol, varme og rigeligt med vand. Derfor dyrkes basilikum som regel i drivhus herhjemme. 

Opbevaring

Afskåret basilikum skal opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet eller i et glas med vand i køleskabsdøren - og spises inden for et par dage. I potte kan basilikum fint stå i et solrigt vindue – blot du husker at vande ofte.

Thaibasilikum

Inspiration til aftensmaden

  1. Kyllingelår i madraskarry med thaibasillikum
    Kyllingelår i madraskarry med thaibasillikum
  2. Oksekød i kokoskarry med ris
    Oksekød i kokoskarry med ris
  3. Grøn bibimbap med tempeh
    Grøn bibimbap med tempeh
-