Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Tomatillo

- farverig

Tomatillo er en rund frugt med en grøn eller lilla farve, som oprindeligt stammer fra Mexico. Den er en smule større end cherrytomaten og indeholder hvidt og kompakt kød, der bidrager med et fint farvespil og god fylde i madretter. Den høstes oftest før modning, hvor den stadig er hård og spændstig og har en syrlig smag. Den tilhører natskyggefamilien og nogle vil derfor synes, at den er meget skarp i smagen. 

I køkkenet

Med dens syrlighed og undertoner af citrus, er den uundværlig i det mexicanske køkken, hvor den særligt bruges i salsa. Tomatillo er meget anvendelig både rå, stegt og bagt. Lad dig inspirere af mexicanerne og hak den og vend i guacamole, eller brug tomatilloen til en frisk, grøn, syrlig salsa, der er perfekt som tilbehør til tacos eller krydrede gryderetter. Tomatilloen kan også nydes som rå snack, som du fx ville spise et æble.

I marken

Frugterne vokser på solrige steder, hvor de udvikles i pergamenthylstre, der ligner papirlamper. Disse er dækbladene fra plantens gule blomster, som beskytter frugten. Når tomatilloen har vokset sig så stor, at hylstret brydes, er det tegn på, at den er moden og klar til at nydes.

Tomatillo
-