Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Vandspinat

- fra Smagsmarken

Vandspinaten har din oprindelse i Asien, hvor den er blandt de almindelige bladgrønsager. Den er i snerlefamilien, men er ikke giftig som mange af de andre snerlefamiliemedlemmer. Den har spidse, pileformede blade og får fine hvide blomster, når den er i vækst. Det er en lidt aparte grøntsag herhjemme, og navnet virker måske lidt misvisende, for den minder ikke rigtig om spinat i smag eller tekstur.

I køkkenet

Med sit høje fiberindhold kræver den mere tilberedningstid end almindelig spinat. Den kan bruges som et sjovt og spændende indslag i køkkenet, fx i en stirfry stegt sammen med hvidløg og chili.

I marken

I dens hjemlige egne i Asien vokser vandspinat meget invasivt – nærmest helt ukrudtsagtigt. Under vores koldere himmelstrøg breder den sig dog ikke så meget i køkkenhaven. Vandspinat kræver nemlig masser af varme og navnet antyder – vand. Når den har fået godt fat kan man høste af den fra juli frem til oktober. 

Vandspinat dyrker vi i Smagsmarken, som er Aarstidernes gastronomiske og agronomiske legeplads. Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider. Vi eksperimenterer, afprøver, smager, dufter og sanser os frem i en magisk verden af planter.

Læs mere om Smagsmarken.

Opbevaring

Opbevar vandspinaten i en lufttæt beholder i køleskabet og brug den i løbet af 2-3 dage. 

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Vandspinat
-