Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Vision-majs

- Fra Smagsmarken

Den søde vision-majs er lidt af en Rolls Royce indenfor majssorter, og man vil muligvis aldrig have lyst til at spise andre majs, når man først har sat tænderne i den. 

Den søde spisemajs tilhører - ligesom hvede og ris - græsfamilien og stammer oprindeligt fra Mexico, hvor den har været dyrket i over 5000 år. Dyrkning af majs har herefter spredt sig med Columbus, som tog majsen med tilbage til Europa. I dag er majs meget almindelige at finde på de danske marker om sommeren og klarer sig godt, hvis blot de først sås, når jorden er ca. 15 grader. 

I køkkenet

Vision-majs er en majssort, som bør nydes frisk eller let dampet, så man får det optimale ud af majsens saftighed og sødme. Den behøver faktisk ingen tilberedning, da de helt friske majs er søde og saftsprængte. Kernerne er ikke så fiberrige som hos almindelige majs, så de sætter sig heller ikke i tænderne på samme måde. 

Eksempelvis kan man lave en spidskålssalat med dressing af citronskal og saft, salt, peber og olivenolie og til sidst toppe med de afskårne majskerner. Majsen er også god at tilberede på grillen, til den er gyldenbrun. Den kan herefter smøres med fx chilimayo og revet parmesan, eller serveres helt klassisk med smør og salt. Du kan også stege majsen med kantareller og faste, gule blommer.

I marken

Vision-majs kommer fra Smagsmarken, som er Aarstidernes gastronomiske og agronomiske legeplads. Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider. Vi eksperimenterer, afprøver, smager, dufter og sanser os frem i en magisk verden af planter. 

Læs mere om Smagsmarken

Vision-majs
-