Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Wasabi (wasabiblade)

- en svær afgrød

Det er faktisk de færreste af os, som har smagt ægte wasabi – Wasabi Japonica, som den hedder. Den velkendte grønne pasta, som man ofte får som tilbehør til sushi, er nemlig typisk en blanding af peberrod, sennep og grøn farve. Det siges at være en af de sværeste afgrøder at dyrke kommercielt og det er nok også derfor, at det kun er en håndfuld avlere, der har givet sig i kast med det uden for Japans grænser.

I køkkenet

Wasabibladene kan ligesom roden også spises og har samme karakteristiske smag som wasabiroden, dog mildere. Bladene er lidt grove i strukturen, derfor kan de med fordel snittes meget fint og bruges som topping på sushi, nudelretter eller asiatiske supper. Man kan også eksperimentere med at juice bladene for at give sin juice et ekstra kick. Eller hvad med en asiatisk wasabi-gremolata bestående af finthakkede wasabiblade, citronskræl og hvidløg?

I marken

På Smagsmarken står wasabiplanterne tæt på skoven, så de kan få masser af fugt. De kræver nemlig en meget fin balance mellem skygge og vand – derfor dyrkes planten typisk langs flodbredder i Japan. Roden kan først høstes efter et par års vækst og derfor kræver wasabi godt med tålmodighed. Selvom bladene kan spises, skal man være forsigtig med at plukke for mange, da planten skal bruge dem til at danne en flot og god rod.

Opbevaring

De plukkede blade opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet og skal bruges inden for 2-3 dage.

Wasabi (wasabiblade)
-