Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Wasabina

Fra Smagsmarken

Wasabina er en sennepssort, hvis blade spises på samme måde som salater. Planten smager, som navnet antyder, lidt hen ad wasabi, som du bruger til fx sushi i det japanske køkken.

Roden kan også spises, og den er rigtig skøn. Brug den, som du ville bruge peberrod, eller riv den helt fint, og brug den som skandinavisk wasabi til gæsterne i weekenden. Den river lidt i næsen, på den gode måde, så doser varsomt!  

I køkkenet

Wasabina er en kraftigt smagende salat med sennepskarakter, som er god til wok, eller vendt i en salat sammen med andet sprødt grønt og en god dressing. Undlad evt. at stege den, og brug den som grønt drys.

Vi juicer den endda også, for den giver en helt fantastisk krydret smag med bid og kant til din juice.

I marken

Vores wasabina bliver dyrket hos vores spanske avler Pepe. Af og til kan du også møde wasabina fra vores smagsmark i Barrit, hvor vi i nogle år har dyrket den for at teste dens smags- og dyrkningsmuligheder. På Smagsmarken har vi både grøn og rød wasabina.

Smagsmarken er Aarstidernes gastronomiske og agronomiske legeplads. Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider. Vi eksperimenterer, afprøver, smager, dufter og sanser os frem i en magisk verden af planter. 

Læs mere om Smagsmarken

Wasabina

Inspiration til aftensmaden

  1. Kyllingelår med calçot-løg, bagte søde kartofler og wasabina
    Kyllingelår med calçot-løg, bagte søde kartofler og wasabina
  2. Kyllingeoverlår med gulerødder, rødbede og wasabina
    Kyllingeoverlår med gulerødder, rødbede og wasabina
  3. Lomo og rosenkål med wasabina, spidskål og radiser
    Lomo og rosenkål med wasabina, spidskål og radiser
-