Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Fermenterede ramsløgsfrø

Fermenterede ramsløgsfrø

Opskrift

Ingredienser

  • 500 g ramsløgsfrø
  • 10 g havsalt (groft)
  • 1 liter vand
  • 1 kålblade (ydre fx hvid- eller spidskål)

Sådan gør du

Du skal bruge et patentglas på 1 1/2 liter. 

Pil ramsløgsfrøene af stilkene, og skyl dem.
Rør en saltlage af 10 g salt og 2 dl kogende vand. Rør det godt sammen, til saltet er opløst, og tilsæt herefter de sidste 8 dl koldt vand, så lagen får stuetemperatur.
Kom ramsløgsfrøene i det skoldede patentglas, og hæld salt- lagen over. Skyl kålbladet, og fold det, så det passer til patent- glassets åbning. Læg det omhyggeligt ned oven på ramsløgs- frøene, og pres kålbladet ned under lagen, så det ligger som et beskyttende låg.
Sørg for, at der er 3-4 cm luft foroven i patentglasset, luk det, og stil det til at fermentere et skyggefuldt sted i 3-4 dage. Åbn låget hver dag for at frigive den kuldioxid, som fermenterings- processen danner.
Smag på ramsløgsfrøene efter 3 dage. Mangler de lidt syrlig- hed i smagen, så lad dem fermentere videre. Stil glasset på køl, når du synes, smagen er lige i øjet.

Tip

Frøene fra ramsløg er nemme at fermentere, men prøv også med fx mælkebøtteblade. Massér bladene med salt, indtil der kommer væske nok ud, i stedet for at hælde en saltlage over. Resten af processen er den samme. Denne metode kan anven- des til bladgrønt generelt.

-