Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Jordskokker med dildfrø

Jordskokker med dildfrø

Opskrift

Ingredienser

  • 600 g jordskokker
  • 2 tsk. dildfrø (alternativt 2 dildkviste)
  • 14 g groft havsalt til 400 ml vand
  • 1 ydre kålblad (fx hvidkål eller spidskål)

Sådan gør du

Inden du går igang skal følgende udstyr findes frem: 1-liters patentglas, kniv samt køkkenvægt.

Start med at skrubbe jordskokkerne grundigt.

Halver jordskokkerne, hvis de er små, eller skær dem i kvarte, hvis de er store.

Kom jordskokker og dildfrø i patentglasset.

Bland din lage ved at tilsætte 15 g salt til 100 ml kogende vand. Rør det godt sammen, så saltet opløser sig selv, og tilsæt så de resterende 300 ml koldt vand, så lagen får stuetemperatur. Lagen skal være mellem 20 og 25 grader.

Hæld lagen over jordskokkerne, så de dækkes helt.

Skyl kålbladet, og fold det, så det passer til patentglassets bredde. Læg det omhyggeligt ned over jordskokkerne, og pres det ned under lagen, så det ligger som et beskyttende låg.

Sørg for, at der er 3-4 cm luft foroven i patentglasset, luk det, og stil det til at fermentere på en tallerken et skyggefuldt sted.

Lad jordskokkerne fermentere i 1 til 3 måneder, ideelt set ved en temperatur på mellem 18 og 20 grader. Er temperaturen varmere end dette, kan det gå stærkere, er den koldere kan det gå langsommere.

Glasset skal i starten åbnes hver dag for at frigive det kuldioxidtryk, som fermenteringsprocessen danner. Det er særligt vigtigt i de første 5 til 7 dage, hvor fermenteringen går stærkt. Når det ikke bobler intenst mere, kan du åbne glasset med flere dages mellemrum og snart derefter undlade det helt.

Smag på jordskokkerne efter 1 måned eller før afhængigt af temperaturen. De skal smage syrligt salte. Hvis de ikke er syrlige nok, så lad dem fortsætte med at fermentere. Smag på dem løbende indtil der er gået 3 måneder, hvor de bør være klar.

Stil jordskokkerne på køl. De er nu spiseklar.

-