Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Kombuchasennep

Kombuchasennep

Opskrift

Ingredienser

  • 300 ml kombucha (+ ekstra til under fermenteringen)
  • 375 g gule sennepsfrø

Sådan gør du

Inden du går igang skal følgende udstyr findes frem: 1-liters patentglas, køkkenvægt, røreskål, ostelærred eller andet stof, elastik eller snor samt foodprocessor eller blender.

Start med at veje alle ingredienser af. Kom sennepsfrøene i patentglasset, og dæk med kombucha, så det står ca. 1-2 cm over frøene. Sørg for at der er 3-4 cm luft foroven i glasset.

Dæk glasset med et tyndt klæde, fx ostelærred, og fastgør det med en bred elastik eller et stykke snor. Stil det til at fermentere på en tallerken et skyggefuldt sted.

Lad sennepsfrøene fermentere i op til 14 dage, ideelt set ved en temperatur på mellem 18 og 20 grader. Er temperaturen varmere end dette, kan det gå stærkere, er den koldere, kan det gå langsommere.

Sennepsfrøene absorberer kombuchaen og vil svulme op, og derfor er det vigtigt at holde dem tilstrækkeligt fugtige undervejs iprocessen. Hold derfor øje med sennepsfrøene, og tilføj om nødvendigt mere kombucha for at holde dem overdækkede. Efter 2 uger vil sennepsfrøene være bløde, og de vil poppe, når du bider i dem. På dette tidspunkt er frøene klar til at blive blendet.

Smag på senneppen efter 7 dage eller før, afhængigt af temperaturen. Mangler senneppen lidt syrlighed i smagen, så lad den fermentere videre. Smag på den løbende indtil den 14. dag, hvor den bør være klar. På dette stadie kan du i øvrigt vælge at videreformentere senneppen og forvandle den til sød honningsennep.

Kom senneppen i foodprocessoren, og kør, til du får den ønskede konsistens. Juster konsistensen ved at tilføre mere kombucha. Hvis du synes, kan du smage den til med salt. Du kan også vælge at lade sennepsfrøene være hele, så det er en grov kombucha- sennep.

Fyld din kombuchasennep på et rent patentglas (eller flere små), luk låget, og stil den på køl. Senneppen er nu spiseklar. 

-