Søg
Menu
Fav.
Favoritter
×

Spar 10% og få fri fragt. Bliv medlem af Aarstiderne Plus.

perikumvodka

perikumvodka

Opskrift

Ingredienser

  • 1 håndfuld perikumblomster (blomster og knopper)
  • 1 flaske vodka (minimum 37%)

Sådan gør du

Opskriften giver 1 flaske. Du skal bruge en flaske med tætsæuttende prop, et mærkat til flasken og evt 1 perikumkvist i snor. 

Skyl perikumblomster og -knopper.
Find en pæn tom flaske, som du ønsker at servere din perikum- vodka i. Kom perikumblomster og -knopper ned i den tomme flaske, og hæld vodka på, til flasken er fuld.
Lad vodkaen trække, indtil den har skiftet farve til flot rød. Sigt så blomster og knopper fra, hvis du nænner det. Det er smukt at lade dem blive i flasken. Perikumvodkaen er nu klar til at blive drukket.

Tip

Gemmer du den færdige vodka, vil den over tid skifte farve til brun. Hvis du vil undgå at skulle servere brun vodka for dine gæster, kan du tørre perikummen ved at hænge den på en snor, umiddelbart efter at du har plukket den, og vente med at lave vodkaen, indtil 1-2 uger før du skal bruge den. Så bliver den ikke brun.
Når du laver mærkat til flasken med vodkaen, er det fint at skri- ve plukkested og dato foruden urtens navn og så hænge en fin perikumkvist om halsen på flasken. Så har du en oplagt gave.

Idékassen
-