Grøntsager

Vore producenter

Tinggård

Mellem Randers og Mariager Fjord ligger Tinggård. Gården har været drevet af Annemette og Kent Ebbesen siden 1982, og i 2000 var de første økologiske grøntsager klar. Tinggård består af 80 ha, heraf 25 ha med grøntsager. På Tinggård dyrkes især rodfrugter og kål som f.eks. blomkål, broccoli, hvidkål, rødkål, savojkål, gourmetkål, knoldselleri og persillerødder. Udover grøntsager og korn har Annemette og Kent også 70 malkekøer. Køerne er stort aktiv for gården, da de er leveringsdygtige i en god naturlig gødning til gårdens grøntsagsmarker.
Læs mere om Tinggård.

Lykkesholm

Med sine 29.000 kvadratmeter er Lykkesholm et af de største økologiske gartnerier under tag i Danmark. Gartneriet ligger ved Tommerup på Fyn. Michael Jensen har drevet økologisk gartneri siden 1999. Han dyrker de kendte sorter af tomater og agurker, men har også kastet sig ud i mere specielle grøntsager som auberginer, chili, snackpebre, kryddertomater i flere farver og de små skoleagurker.

På Lykkesholm sørger et væld af regnorme for et godt muldlag i væksthusene, og udbyttet hænger nøje sammen med regnormenes og micro-organismerne evne til at omsætte komposten til næring. Michael har fået udbyttet op på ca. 1 kg frugt pr. kvm pr. uge. Han mener dog, at økologiske grøntsager vokser lidt langsommere, hvilket giver en lidt bedre sprødhed og fasthed i frugterne, som så udmønter sig i en bedre smag. Når man spørger Michael, hvorfor han i sin tid omlagde til økologisk, er svaret ligetil: et marked i udvikling, et miljø uden sprøjtegifte og en sundere hverdag for alle, ikke mindst ham selv og hans medarbejdere. Læs mere om Lykkesholm.

Cucho Verde

Landbruget Cucho Verde i Spanien leverer frugt og grønt til Aarstiderne. Landbruget ejes af Fransisco Sanchez, der har etableret et grøntsagspakkeri, hvor han køber frugt og grønt fra andre økologiske avlere i Spanien. Vi får bl.a. squash, peberfrugter, salater, tomater fra Cucho Verde. Hvert år tager Aarstidernes indkøber Per Stilling Andersen ned og besøger de spanske avlere, aftaler kvalitet og mængder og følger høsten. Vi vil nemlig gerne være med helt derude, hvor grøntsagerne gror - også selv om det er i Spanien.

Brio

I det nordlige Italien har flere end 100 økologiske landmænd og gartnere fundet sammen i dyrkningsfællesskabet Cooperativa Primavera og salgsorganisationen Brio. De italienske avlere har specialiseret sig i at dyrke en række velsmagende frugter, bl.a. æbler, pærer, meloner, ferskner, nektariner og kiwi. Aarstiderne køber også lette grøntsager, som f.eks. salat, squash, specialtomater og forårets første lækre gulerødder i Italien. Cooperativa Primavera har også allieret sig med de bedste økologiske landmænd i Syditalien, og herfra får vi bl.a. fennikel og vindruer.

Idékassen