Søg
Menu
Fav.
Favoritter
Ølandshvedemel, groft

Ølandshvedemel, groft

1,5 kg | Stenformalet ølandshvedemel fra mølleriet Aurion – 87 % udmalet
59 kr.
Medlemspris 53,10 kr.

Om varen 

Groftmalet økologisk ølandshvedemel fra Aurion, 1,5 kg.

Ølandshvede er en gammel kornsort, der stammer fra øen Øland i Sverige. Den er tæt beslægtet med spelt og har mange af speltens gode bageegenskaber og bløde glutenstruktur. Ølanshvede giver et brød med en fugtig krumme og en "mørkere", mere markant smag.

I denne grove udgave er en større del af kliden, kornets yderste skaldele, bevaret, hvilket giver mere smag og flest mulige næringsstoffer i melet.

Om leverandøren

Aurion er et mølleri og bageri i Hjørring i Nordjylland. Her har man malet økologisk og biodynamisk korn siden 1974, længe før ordet 'økologi' for alvor kom på danskernes læber.

Aurion blev stiftet af en forsamling af lokale, der ønskede at fremme råvarer dyrket på mere naturlig vis. Siden starten af 90'erne har man især haft fokus på genopdagelsen og udbredelsen af gamle korntyper, begyndende med spelt.

Der er i dag mere end 40 økologiske og biodynamiske avlere, der leverer til Aurion, og mere end 24 forskellige korntyper i sortimentet. Aurions mel, der males på store stenkværne, leveres til de bedste bagerier og restauranter i hele Danmark og Nordeuropa.

Opbevaring

Opbevares tørt og ikke for varmt. Opbevares ikke sammen med stærkt lugtende varer.

Indhold

Indhold

Henter...
-