Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Kefir

Hvad er kefir?kefir

Kefir er en fermenteret mælkedrik fra de persiske egne og har en let saltet og syrlig smag. Vandkefir laves på sødet vand og menes at have sit ophav fra Mellemamerika.

Vandkefir er fermenteret sødet vand, hvor en symbiose af bakterie- og gærkulturer (SCOBY = symbiotic culture of bacteria and yeast) arbejder sammen og omdanner den tilsatte sukker i tevandet til alkoholer med naturligt forekommende kulsyre, vitaminer og aminosyrer som biprodukt, mælkesyrer, eddikesyrer og andre næringsstoffer, som giver vandkefir sin perlende fornemmelse. Vandkefir er et levende produkt og har derfor et naturligt indhold af mælkesyre- og eddikesyrebakterier.

Hvordan laves kefir?

Kefir tilberedes ved at tilsætte kefirgryn til mælk eller sødet vand. Bakterier og gær omdanner sukkerstofferne i mælken eller det sødede vand til organiske syrer samt vitaminer og mineraler. Samtidig danner kulturerne kulsyrer, der gør kefiren perlende. Med vandkefir kan man lege med smagen ved at tilsætte frugter, bær og urter - det kaldes for sekundær fermentering. Kefrkrystaller kan købes i stort set alle helsekostbutikker eller over internettet og er ganske lette at arbejde med.

Se opskrift på vandkefir her

-