Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Aspargessalat

- grov, men nænsom

Aspargessalat er en kombination af lette salatblade og en kraftig stamme. Salaten har sin oprindelse i Kina, hvor den hovedsageligt dyrkes for sin stængel, som både i udseende og smag minder om grønne asparges. I løbet af sæsonen kan plantens blade høstes som salat nedefra, så planten opstammes. Når der er ca. 30 cm bar stamme, høstes hele planten, og både stammer og blade kan spises. Aspargessalaten kan vokse sig helt op til imponerende 50 cm, men så bliver stænglen ofte for grov og bitter til at spise, og man risikerer, at stokken går i blomst, og salaten dermed bliver uspiselig. 

I køkkenet

Aspargessalatens blade er gode at lynstege på en varm pande, men de kan også vendes i gryderetter lige inden servering. Varmen vil få bladene til at falde en smule sammen og blive lidt blødere i konsistensen. De lidt tykkere blade kan også bruges i salatblandinger eller snittes groft og puttes i en sandwich. Bladene har en mild smag af ærter og asparges, som passer godt sammen med en syrlig olie-eddikedressing og lidt ristede nødder.

I marken

Der kan dyrkes to forskellige typer aspargessalat - Celtus og Red Star. De adskiller sig fra hinanden på farven; Celtus er grøn, og Red Star er (ikke overraskende) dyb rød. 

Opbevaring

Opbevar aspargessalat i en lufttæt beholder på køl, hvor den kan holde sig et par dage. 

Aspargessalat

Inspiration til aftensmaden

  1. Aspargessalat
    Aspargessalat
  2. GRILLKASSEN - Aspargessalat med mormordressing
    GRILLKASSEN - Aspargessalat med mormordressing
  3. Kyllingegryde med røde linser og aspargessalat med estragon
    Kyllingegryde med røde linser og aspargessalat med estragon
-