Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Fennikel

– Lakridskongen

En skøn og sprød grøntsag med en dejlig markant lakridsagtig smag og en gedigen smagsgiver i køkkenet i både rå og tilberedt tilstand. Er du vild med smagen af anis, må du prøve at spise fennikel.

I Italien er en gammel klassiker med fennikel at dampe dem møre, hvorefter de gratineres med parmesan under grill i ovn. På danske restauranter er fennikelklassikeren at skære gennemsigtigt tynde skiver af fennikel som marineres i olivenolie, citron og dild samt havsalt.

I køkkenet

Kan snittes fehårstyndt på pålægsmaskine eller mandolinjern og bruges rå i salater, som når man laver råkost af hvidkål. I rå tilstand ynder fennikel at få følgeskab af tern af abrikoser, blommer, ristede nødder og en god stærk og syrlig oliedressing. Bruger du fennikel i varme retter, kan den bruges som sommerens ”rodfrugt” i tern i gryderetter, let dampet og marineret som følge i pastaretter. Friskdampede tern af fennikel er også eminent vendt i couscous og bulgur. Også godt tilbehør til fisk. 

I marken

Fennikel er en hvid og lysegrøn knold af skærmplantefamilien med dildagtig top. Stammer fra Balkanhalvøen og anses for at være en af de ældst dyrkede grøntsager.

Opbevaring

Fenniklen kan holde sig et par dage ved køkkentemperatur og op til tre uger i køleskab. Pak dine små knolde i en lufttæt beholder, så holder din fennikel sig frisk og sprød.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Fennikel

Inspiration til aftensmaden

  1. Wok med fennikel
    Wok med fennikel
  2. Gulerod og fennikel
    Gulerod og fennikel
  3. Skovsyre og fennikel
    Skovsyre og fennikel
-