Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Glaskål

– Marsmand med en mission

Ikke at forveksle med en nødlandet marsmand med lange tentakler fra sit kuglerunde hoved – her er tale om en overset grøntsag med en let og sød smag af kål, og sprødt og saftigt indre. En kendt grøntsag hos vores tyske og svenske naboer, men – endnu – ikke så brugt i de danske køkkener. Så lad det hermed være en opfordring.

I køkkenet

Glaskål er fortrinlig rå, fint snittet og vendt med en god syrlig marinade. Eller prøv en frisk salat med fennikel og glaskål i papirtynde skiver, drys med blåbær og dryp med en olie/eddikedressing med honning. Glaskål kan stuves, blancheres eller koges sammen med kartofler til en skøn vintermos. Du kan også sylte glaskål og servere den lun til fiskeretter. Først på sæsonen behøver du ikke skrælle din glaskål, men grov og hård vinterskræl skal skæres af.

I marken

Glaskål kaldes også knudekål og findes i en grøn og lilla sort. Den skal være på størrelse med et stort æble – så er den bedst. Glaskål kunne forveksles med en rodfrugt, men det runde hoved med de lange ”tentakler” udvikler sig over jorden og er faktisk en opsvulmet stængel. Det er en nem grøntsag at dyrke, og den kan med et let dække stå på marken i vintermånederne.

Opbevaring

Glaskål kan holde sig i køleskab i 10-14 dage i grøntsagsskuffen. 

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Glaskål

Inspiration til aftensmaden

  1. Glaskål og pære
    Glaskål og pære
  2. Glaskål med brunet smør
    Glaskål med brunet smør
  3. Supersprød salat med glaskål, agurk og koriander
    Supersprød salat med glaskål, agurk og koriander
-