Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Grapefrugt

- den sure frugt

En sur frugt, der også kan have en portion sødme i smagen – og en anelse bitterhed. Den sure smag – syren – er en af de fem smage: sødt, surt, salt, bitter og umami. Derfor er grapefrugten også god at bruge til madlavning til at skabe balance i fx en salatdressing.

I køkkenet

God til morgenmaden. Skær den i halve og skær hele vejen rund langs skallen. Skær til sidst et kryds gennem frugtkødet. Så er den klar til at blive spist med en ske, mens du bruger skallen som skål. Du kan også skære top og bund af, lægge den på et skærebræt og skrælle den med en kniv. Så kan du skære fileterne ud og bruge i fx en salat. Pres saften ud af resten af grapen. Prøv at lave en god salatdressing med grapesaften. Rør 1-2 tsk. honning ud i saften, tilsæt 2 spsk. olivenolie og smag til med salt, peber og evt. mere honning. Skær fileterne i tern og brug i salaten.

I marken

Grapefrugter vokser på smukke grapetræer under sydligere himmelstrøg. Grapefrugterne i kasserne kommer fra vores faste citrusavler Ginès Gómez fra Al-Arbuli i Spanien, hvor der er den rette blanding af sol, varme og kulde på de afgørende tidspunkter.

Opbevaring

Grape bør opbevares i en skål på køkkenbordet, men vær dog opmærksom på, at der ikke ligger ethylenfølsomme frugter som fx avocado og bananer i samme skål! Grapefrugtens holdbarhed er ca. en til to uger, hvis den opbevares ved 20 grader.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Grapefrugt

Inspiration til aftensmaden

  1. Road Runner
    Road Runner
  2. ROAD RUNNER
    ROAD RUNNER
  3. Sommerjuice
    Sommerjuice
-