Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Hovedsalat

– den daglige spise!

Har du først vænnet dig til at spise salat hver dag, kan du slet ikke undvære det. Se hvad du har i din grøntsagskasse – eller i bunden af køleskabet – tag dit bedste salathoved og lad årstiden sætte dagsordenen for din daglige salat.

I køkkenet

Et salathoved er ingenting uden en dressing. Og her gælder én gylden regel: Hold igen med olien - en salat skal ikke tage bad i dressing - og vær til gengæld generøs med det syrlige. 

I marken

Hos Aarstiderne er vi vilde med salater. Så meget, at vi har fundet ud af at strække den danske salatsæson langt ud over det normale. Takket være nogle smarte plasttunneller kan vi så tidligere og dyrke senere. På den måde kan vi få danske salathoveder – dyrket på friland - i kasserne fra maj til og med oktober.

Opbevaring

Det bedste er at gøre salaten klar lige så snart du får den, dvs. tage bladene fra stokken, skylle dem grundigt og lade dem ligge lidt i vandet for til sidst at lade salatbladene dryppe godt af - brug evt. en salatslynge. Opbevar bladene i en lufttæt beholder i køleskabets grøntskuffe. Alternativet er at skylle salathovedet i hel stand og lade det "suge" lidt væde, afdryppe, og så i en lufttæt beholder på køl.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Hovedsalat

Inspiration til aftensmaden

  1. Dampet hovedsalat med ærter
    Dampet hovedsalat med ærter
  2. Omelet med bacon og svampe
    Omelet med bacon og svampe
  3. Bønnesalsa i pasta med mynte og mandler
    Bønnesalsa i pasta med mynte og mandler
-