Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Kålrabi

- en rigtig rod!

Hånden på hjertet. Har du nogensinde spist kålråbi? Nej vel. Og det er synd, for den er en af de sundeste i kassen. Kålrabi er en rigtig rod, og den kan virke skræmmende pga. sit grimme ydre, men taler du pænt til den, viser den straks sine pæne sider.  

I køkkenet

Kålrabi smager lidt sød og minder om en roe. Den lysegrønne eller lilla rod kan bruges rå, kogt og stegt. Skræl den, skær den i tern, vend dem i mel og bag dem gyldne og møre i en ovn ved 220 grader – så har du de lækreste kålrabi-fritter, som nemt slår pommes frites af tallerkenen. Eller gør som nordmændene; lav en vintermos af kartofler, gulerødder og kålrabi. Er du til raw food kan du skære kålrabi i ultra tynde skiver, vende med salt, peber og olivenolie og et ordentlig pift citron. Kålrabi er godt tilbehør til stegt fisk.

I marken

Den store knold er en af de ældste grøntsager på vores marker. I gamle dage spiste man kålrabi for at holde skørbug fra døren. Var før kartoflen indtog de danske middagsborde en vigtig basisgrøntsag – ikke mindst fordi den kunne holde hele den lange vinter. 

Opbevaring

En langtidsholdbar sag – opbevar i køleskabets grøntsagsskuffe eller i en mørk og kold kælder.

Kålrabi

Inspiration til aftensmaden

  1. Kålrabi
    Kålrabi
  2. Kålrabi med brunet smør
    Kålrabi med brunet smør
  3. Kålrabi-gulerodsjuice med sød kartoffel
    Kålrabi-gulerodsjuice med sød kartoffel
-