Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Kanelbasilikum

- en krydret fætter

Som navnet afslører, har denne sort af basilikum en skøn krydret duft og smag af kanel. Den ligner til forveksling mynte med sine smallere, mørke blade og fine stængler i røde og lilla nuancer. Med sin smag af kanel fungerer kanelbasilikummen rigtig godt i mexicanske og asiatiske retter.

I køkkenet

Kanelbasilikum er en dejlig smagsgiver, som kan give dine måltider et ekstra pift. Brug den som topping til fx en risret med spicy kylling eller hak kanelbasilikummen sammen med agurk og drys henover kikærtefrikadeller.

I marken

Kanelbasilikummen er som andre i basilikumsfamilien en 1-årig hurtigvoksende plante og kan blive 30-90 cm høj. Den er dog en lidt sart sag og har brug for læ, sol, varme og rigeligt med vand. Derfor er det oplagt at dyrke den i drivhus herhjemme. På Smagsmarken har vi dog eksperimenteret med at dyrke den på friland. Hvis den står lidt beskyttet og i læ, kan det faktisk godt lykkes at holde den fin og frodig i det fri. Kanelbasilikummen kan sagtens holde sig frisk på marken i 1-2 måneder. 

Kanelbasilikum dyrker vi i Smagsmarken, som er Aarstidernes gastronomiske og agronomiske legeplads. Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider. Vi eksperimenterer, afprøver, smager, dufter og sanser os frem i en magisk verden af planter. 

Læs mere om Smagsmarken

Opbevaring

Afskåret basilikum skal opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet og spises inden for et par dage. Hvis den er i potte, kan kanelbasilikummen fint stå i et solrigt vindue – men husk at vande den ofte, for den bliver hurtigt tørstig.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Kanelbasilikum
-