Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Kinesisk slangeagurk

- krølle på halen

Der findes flere hundrede forskellige sorter af agurker, men alligevel er det den klassiske danske drivhus-agurk, som er mest populær herhjemme. Det kunne vi godt tænke os at udfordre! Blandt andet med den anderledes, men stadig velsmagende og sprøde kinesiske slangeagurk. 

Den kinesiske slangeagurk er måske ikke den smukkeste plante i vores Smagsmark. Den er nubret, kan have en lille krølle på halen og har små pigge, men indeni gemmer den på meget mere. Og bare rolig, de små pigge kan nemt nulres af.   

I køkkenet

Den kinesiske slangeagurk er mindre vandholdig og mere fiberholdig end den agurk vi kender fra supermarkedet og madpakken. Det betyder, at den sagtens kan bruges i varme retter. Eller hvad med en fermenteret kinesisk slangeagurk-kimchi? Kun fantasien sætter grænser, men én ting kan vi være sikre på - denne agurkesort skal helt bestemt på menuen. Den kan også bruges som erstatning for den almindelige agurk; brug den på leverpostejsmaden eller tzatzikien, hvor den tilfører flere fibre.

I marken

I modsætning til den almindelige danske agurk, som har det bedst i varme væksthuse, så trives den kinesiske slangeagurk på friland - så længe den får masser af vand og sol. Derfor sås den også i det sene forår og høstes henover sommeren. 

Den kinesiske slangeagurk dyrker vi i Smagsmarken, som er Aarstidernes gastronomiske og agronomiske legeplads. Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider. Vi eksperimenterer, afprøver, smager, dufter og sanser os frem i en magisk verden af planter. 

Læs mere om Smagsmarken

Opbevaring

Opbevares på køl, evt. i en lufttæt beholder og spises inden for et par dage.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Kinesisk slangeagurk
-