Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Majs

- Gå glad i barndom

Majs er mums! Brug dine tænder og gnav løs af en sød, saftspændt majskolbe – så bliver det ikke meget bedre, bare spørg ethvert barn. Majs minder om sommerferie og cykelture gennem det danske land – og så skal der altså solgult smør til en nykogt majskolbe.

I køkkenet

Træk bladene og trådene af majskolber og damp dem under låg i 10 minutter i kogende vand tilsat salt. Server med en kold klat smør - eller endnu bedre rør en god gang krydderurtesmør med fx finthakket persille og hvidløg. Du kan også skære majskernerne af kolben og stege eller dampe dem sammen med andre grøntsager.

I marken

I sensommeren er majshøsten i fuld gang ude på de danske marker. Majs er en meget varmekrævende plante, der kan blive op til to meter høj. Vi har fundet nogle rigtig velsmagende sorter, men sæsonen er kort, så nyd de friske danske majskolber, mens de er her. 

Opbevaring

Udnyt den naturlige emballage og lad bladene sidde på kolben under opbevaring. På denne måde kan majskolberne holde sig i 1-2 dage ved stuetemperatur og op til 8 dage i køleskab.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Majs

Inspiration til aftensmaden

  1. Kogte majs
    Kogte majs
  2. Majs- og kartoffelmos
    Majs- og kartoffelmos
  3. Majs- og kartoffelmos
    Majs- og kartoffelmos
-