Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Oregano

Duften fra middelhavet

Du har måske oplevet duften af oregano i bjergene ved Middelhavet. Eller på det lokale pizzeria. I sidstnævnte tilfælde er det stensikkert den tørrede udgave. Hvis du derimod har været så heldig at få fingre i et bundt frisk oregano, skal du nyde duften og smagen. Den indeholder nogle af de samme duftende olier som timian og kan også godt minde om denne i smagen. 

I køkkenet

Frisk oregano kan du bruge i alle de opskrifter, hvor du plejer at bruge tørret oregano. Hak den og hæld den i tomatsovsen til pasta eller lasagne. Eller prøv at hakke den og rør den i farsen til dine hakkebøffer. Eller brug den som topping på dampede gulerødder med citronsaft.

I marken

Oregano vokser vildt i bjergene i Sydeuropa. Det er også en krydderurt, der kan dyrkes herhjemme. Planten er ca. en halv meter høj med fine lilla blomster, som tiltrækker masser af bier og sommerfugle. 

Opbevaring

Friske krydderurter er sarte. Spis oregano hurtigst muligt, mens aroma og smag er på toppen. Kan opbevares et par dage på køl i en lufttæt beholder eller i et glas med vand i køleskabsdøren. Har du frisk oregano i overflod, kan den også tørres i en skål på køkkenbordet.

Oregano

Inspiration til aftensmaden

  1. Spidskål med oregano og forårsløg
    Spidskål med oregano og forårsløg
  2. Pasta med kylling, tomat og oregano
    Pasta med kylling, tomat og oregano
  3. Pastasalat med ærtedressing og oregano
    Pastasalat med ærtedressing og oregano
-