Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Palmekål

- elsker frostvejr

Med sine lange, smalle, mørke, blågrønne blade ligner palmekålen toppen af en palme. Palmekålen er populær i danske køkkenhaver, og den ses også mere og mere på markerne. Den slår også sine folder under varmere himmelstrøg i Italien, hvor de spiser den med stor fornøjelse.

I køkkenet

Gastronomisk set minder palmekålen om grønkålen. I Italien bruges palmekålen til supper og stuvninger, men dens lighed med grønkålen gør, at den også kan bruges til nordiske retter, hvor grønkålen ville spille ind.

Prøv fx at skære bladene i tynde strimler og steg dem hårdt i olivenolie sammen med hvidløg og chili. Skær fra toppen og nedefter, og kasser det allernederste af stokken, der godt kan være meget grov. 

Palmekål er også god i wokretter.

I marken

Palmekål udplantes først på sommeren og de dyrkes lidt ligesom grønkål. Frostvejr får det bedste frem i kålbladene, så de skal først høstes når kulden er slået igennem. Planten kan sagtens tåle kulden, og minusgraderne hjælper den gode smag frem.

Opbevaring

Palmekål skal opbevares koldt og fugtigt. Skyl den grundigt og lad tørre. Opbevar i en lufttæt beholder i køleskabet. Kålen holder sig frisk i op til tre uger.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Palmekål

Inspiration til aftensmaden

  1. Fiskefrikadeller med hot tzatiki, kartofler og palmekål
    Fiskefrikadeller med hot tzatiki, kartofler og palmekål
  2. Wok med lynstegt palmekål
    Wok med lynstegt palmekål
  3. Lynstegt oksekød med palmekål og kokosmælk
    Lynstegt oksekød med palmekål og kokosmælk
-