Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Papaya

– Som smør i mund

Mellemamerikas melon med frugtkød så sødt og blødt, at det smelter som smør i munden. Herhjemme er papayaer på størrelse med en stor pære, men i troperne kan de ovale frugter vokse til græskarstørrelse.

I køkkenet

Med sit orange eller laksefarvede frugtkød liver papaya op i enhver frugtsalat. Prøv en tropisk frugtsalat med papaya, banan, ananas og mango – det er guf. Det læderagtige skind på en papaya skal du ikke spise. Halver frugten og skrab de sorte geleagtige kerner ud med en ske. Skær det søde, milde frugtkød i skiver eller tern. Du kan også servere papaya på samme måde som melon med skinke. Fremhæv frugtens sødme med et dryp lime- eller citronsaft.

I marken

Papaya er en vigtig afgrøde i Mellem- og Sydamerika. Melontræet som frugten vokser på minder om et palmetræ. Papayaerne hænger under bladene i toppen som nødder fra en kokospalme.

Opbevaring

Papaya får nemt stødskader og skal opbevares forsigtigt ved stuetemperatur. Når skindet på frugten skifter farve fra grøn til gult er frugten moden og skal nydes med det samme.

Papaya

Inspiration til aftensmaden

  1. Grønkål og papaya
    Grønkål og papaya
-