Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Persillerod

- en duft af persille!

Persilleplanten er stamfar til persilleroden – og slægtskabet fornægter sig ikke. Den hvide rodfrugt har en umiskendelig duft af persille, når den bliver tilberedt. Er i årevis blevet henvist til suppegryden, selv om den er lige så dejlig bagt, stegt eller rå i fintrevet form.

I køkkenet

Persillerod kan nemt forveksles med pastinak, men den er ikke så sød i smagen, og persillerod buer udad i toppen, hvor pastinak buer indad. Persillerod bruges ofte som smagsgiver og fyld i supper, gerne sammen med andre rodfrugter og kartofler. Den kan også bages, steges og friteres – dampes, glaseres og marineres.

I maven

Indeholder en stor mængde folat, specielt vigtigt for proteindannelsen, for de røde blodlegemer og et must for gravide, samt C- og E-vitamin.

I marken

Persillerødder er en robust rodfrugt. Sås i det tidlige forår og er klar til høst i september. I milde vintre kan planten dog overvintre på marken, hvis den dækkes lidt til – og den bevarer endda sin grønne top langt ud på sæsonen. Hele efteråret og vinteren kan vi derfor nyde denne dejlige rodfrugt.

Opbevaring

Persilleroden bør opbevares køligt. I køleskab eller i en kold kælder kan den holde sig i op til tre uger.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Persillerod

Inspiration til aftensmaden

  1. Persillerod med champignon
    Persillerod med champignon
  2. Rodfrugtkraut med selleri, pastinak & persillerod
    Rodfrugtkraut med selleri, pastinak & persillerod
  3. Kartoffel- og persillerodsmos
    Kartoffel- og persillerodsmos
-