Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Spaghettisquash

- nem at dyrke

Spaghettisquashen tilhører græskarfamilien og bliver både kaldt for spaghettisquash og spaghettigræskar. Det er en aflang frøbærende variant af vintersquash.

I køkkenet

Du skal have en god kniv og gode arme for at gå i kødet på en spaghettisquash. Den store squash har en hård skal, som kræver en indsats fra din side for at komme igennem. Den er nemmest at åbne, hvis du kan lave et lille hul eller en flænge i den og nærmest flække og vride den i to halvdele. Pas på fingre og sarte nerver. Når den er flækket, pensles kødet med olie og krydres. Du bager den ved 200 grader i ca. 50 minutter, til kødet er mørt. Herefter kan man med en gaffel skrabe lange spaghettistrimler ud af grøntsagen. Til stor morskab for både børn og voksne. Server strimlerne med en salat og mascarponecreme, eller lav klassikeren ”spaghettisquash bolognese”.

I marken

Spaghettisquash er ret nemme at dyrke. De gror på store planter på marken, hvor de begynder som fine gule blomster, bliver til runde knopper, som vokser og vokser, indtil de er fuldvoksne spaghettisquash.

Opbevaring

Opbevar squashen tørt - fx i en skål på køkkenbordet.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Spaghettisquash

Inspiration til aftensmaden

  1. Ovnbagt spaghettisquash
    Ovnbagt spaghettisquash
  2. Ovnbagt spaghettisquash med citronsmør
    Ovnbagt spaghettisquash med citronsmør
  3. Ovnbagt spaghettisquash
    Ovnbagt spaghettisquash
-