Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Spiselig krysantemum

- Fra Smagsmarken

Spiselig krysantemum stammer oprindeligt fra Middelhavslandene, men er mest brugt i det japanske køkken, hvor den går under det mundrette navn ”Shungiku”. I Japan, Korea og Kina har blomsten været brugt i madlavningen i århundreder på grund af dens sundhedsfremmende effekt, der siges at skulle forbedre fordøjelsen.

I køkkenet

Krysantemum er først og fremmest en smuk blomst, som udover at være fin i haven også pynter på sommerens mangeretter. De fine krysantemumblomster bidragermed en eksotisk krydret smag, som fungerer godt i wok-retter eller supper medet asiatisk touch. Både plantens blomster, menogså blade og stængler kan bruges som bladgrønt og krydderurt, i salater ogdressinger, men hold dig endelig heller ikke tilbage med at dekorere dessertereller kager med dem. Blomsterne kan også bruges tørrede til te, hvor devil sprede en krydret duft.

I marken

Blomsterne høstes mens de er unge, hvor de ikke er såkraftige i smagen. Planten er nem at dyrke og er et-årig, men efterlader sig enmasse frø, som gør, at der vil skyde nye blomster op året efter.

Spiselig krysantemum kommer fra Smagsmarken, som er Aarstidernes gastronomiske og agronomiske legeplads. Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider. Vi eksperimenterer, afprøver, smager, dufter og sanser os frem i en magisk verden af planter. 

Læs mere om Smagsmarken

Spiselig krysantemum
-