Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Squash

– En sporty grøntsag!

Courgette, zucchini, squash – kær grøntsag har mange navne! Den grønne agurkelignende squash er i virkeligheden umodne frugter af græskarfamilien. Smager sødligt med diskret nøddesmag. Findes både i grøn og gul og runde og aflange former. Nogen synes, at squash smager af for lidt, men du finder næppe en anden grøntsag, der kan tilberedes på så mange måder.

I køkkenet

Squash kan bruges både i varme og kolde retter. I bagværk og i syltekøkkenet. Den er god lynstegt med friske krydderurter og et dryp citronsaft som garniture til kødretter eller fisk, brug den som tærtefyld eller i ovnbagt æggekage. Fast ingrediens i ratatouille. Kan også flækkes, udhules og fyldes med enten kød- eller grøntsagsfyld. Gode i wok- og gryderetter. Lækre rå i salater, og så er revet squash velegnet i brød og kager.

I marken

Squashplanter er noget af det mest gavmilde. De fylder godt i landskabet med deres kæmpe grønne blade, kønne solgule blomster og mange, mange frugter. De små faste danske squash og courgetter kommer vi i kasserne i sensommeren.

Opbevaring

Kan holde en uges tid i køleskabets grøntsagsskuffe eller i en lufttæt beholder.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Squash

Inspiration til aftensmaden

  1. Squash
    Squash
  2. Marineret squash
    Marineret squash
  3. Bagt squash
    Bagt squash
-